Kropenatý koláč s meruňkami
Rychlý a vláčný koláč s veselými granulkami Granka potěší i osvěží.
Ingredience:
-
120 g rýžové nebo hladké mouky
-
80 g moučkového cukru
-
2 lžičky kypřícího prášku
-
špetka soli
-
meruňky
-
2 PL Granko Originál
Na drobenku:
-
60 g rýžové nebo hladké mouky
-
20 g lehce změklého másla
-
15 g cukru krupice
-
5 g vanilkového cukru
Postup:
-
Promněte v rukách ingredience na drobenku.
-
Vymažte formu nebo použijte silikonovou. Nastavte troubu na 170 °C.
-
Smíchejte vše sypké, vedle smíchejte vše tekuté, promíchejte dobře dohromady a vlijte do formy.
-
Posypte Grankem, opatrně naneste meruňky a posypte drobenkou.
-
Pečte na 170 °C 35 min. dozlatova.
TIP: Meruňky lze zaměnit i za jiné ovoce dle chuti. Spodní stranu meruněk namočte lehce do mouky, aby se ovoce nepropadlo do koláče. Skladujte v lednici.