Granko dortík
Osvědčený recept na rychlý, moderní a svěží Granko dortík, který se vždy podaří a chutná každému.
Ingredience na korpus:
-
80 g Granko Exclusive
-
135 g kokosové nebo hladké mouky
-
4 g prášku do pečiva
-
5 g jedlé sody
-
100 g cukru krupice
-
40 g rozpuštěného másla
-
1 šťastné vejce
-
50 ml mléka
-
80 ml silné kávy
Ingredience na lehký krém:
-
250 g mascarpone
-
120 ml smetany ke šlehání
-
2 PL moučkového cukru
Na ozdobení:
-
maliny, borůvky, jahody, fíky aj. ovoce, jaké máte rádi
-
máta, meduňka, oříšky, jedlé květy podle přání a nálady
Ingredience na ovocný rozvar (volitelné – pro ještě dokonalejší ovocnou chuť):
-
100 g čerstvých nebo mražených malin (nebo jiného ovoce)
-
30 g cukru
Postup:
-
Smíchejte všechny sypké ingredience na korpus, ve vedlejší míse smíchejte tekuté přísady na korpus a promíchejte dohromady na řídké těsto.
-
Pečte na 170 °C 35–40 min. v dortové formě.
-
Na rozvar povařte ovoce s cukrem, dokud nezačne omáčka houstnout. Propasírujte přes sítko.
-
Na krém zlehka promíchejte mascarpone a moučkový cukr, přilejte smetanu a šlehejte, dokud nezačne krém houstnout.
-
Korpus rozřízněte, spodní díl potřete rozvarem a polovinou krému, přiklopte druhým dílem, pomažte zbytkem krému a ozdobte.
TIP: Při použití klasické hladké mouky navyšte dávku mléka na 110 ml. Pokud máte rádi těžší krém, mascarpone můžete nahradit měkkým tvarohem. Použijte formu se dnem, aby těsto nevyteklo.